onsdag 15. desember 2010

Førjulsstria

Her har det gått i ett siden jeg kom hjem fra praksis. Skolen har druknet meg i arbeid, så det har blitt lite tid til å blogge og dokumentere håndarbeidet. For strikke har jeg gjort! Jeg holder på med julegaver og i dette innlegget tenkte jeg å vise dere tre av årets julegaver. Disse er jeg ganske så fornøyd med, mens mye av det andre jeg har strikket er kjedelige sokker og tøfler. Hvis jeg får ånden over meg kan det jo være at det legges ut.

Her er en rullegenser jeg har strikket til et lite troll. Tanken er at det skal være en barnehagegenser, derfor er den strikket i mørke farger slik at ikke enhver flekk synes med en gang. Den har også fått søte saueknapper.
Denne fargen er nok mest korrekt.
Til en bitteliten jente har jeg strikket en jakke i alpakka med rundfelling. Her gjenstår litt arbeid med å sy i knapper og skylle opp. Håper at det ser litt penere ut etter at den er skylt opp og tørket. :)
Mønstret rundfelling


Har også fått strikket en "Knotty, but nice "-lue i Merino extra fine fra Drops. Oppskriften til denne luen kan du finne her, og jeg anbefaler virkelig oppskriften. Relativt lett å forstå og resultatet blir morsomt. Kjapp å strikke er den også. Ble unnagjort på noen timer. Bildet yter virkelig ikke luen rettferdighet, da både fargen ser rar ut og fordi den er strekt litt mye siden Husfar er litt for stor i hodet. Egentlig har maskene lagt seg vakker til hver sin side i kryssene.
Ellers har vi startet hjemmekokeri. I fjor var det drops som var årets julegave. I år er det lakris. Hittil har det vært en stor fiasko, så håper virkelig at kveldens runde gir ålreite resultater.

2 kommentarer:

  1. Hjemmelaget lakris??? Oioioi, det høres spennende ut. Flotte plagg du har strikket. Den lua må jeg nok prøve en gang.
    Ha en fin førjulstid

    SvarSlett
  2. Hjemmelaget lakris ble nok en fiasko! Etter litt om og men har vi endt opp med å lage konfekt. Typisk oss.

    SvarSlett