mandag 10. januar 2011

Nytt år og nye prosjekter!

Da var 2011 her. For meg betyr det siste innspurt på studiet. Er helt rart å tenke på at om bare noen få måneder er jeg ferdig utdannet tolk. Helt merkelig! Men nytt år betyr og nye prosjekter. Jeg har bestemt meg for å lære meg å spinne i år. Av verdens beste husfar fikk jeg meg en nydelig "Jenkins"-håndteine og har såvidt forsøkt meg på å spinne litt. Har etter noen timers strev spunnet hele ti meter med rosa og sort garn.

Dette er med lammeull fra Panduro som hovedsakelig er ment for nålefilting. Så håper at fiber fra Spinnvilt er litt bedre å spinne med. Men moro er det! Gleder meg til å spinne mitt eget garn og strikke noe flott av det. Den vakre teinen min er en turkish spindle, uten at jeg egentlig vet hva de store forskjellene er. Slik ser den ut:
Jeg har også fått ferdigstilt noen prosjekter og startet på noen nye. I det siste har det blitt mest sokkestrikking, for å bli kvitt litt sokkegarn. Hittil har Skew kommet av pinnene og jeg ble riktig fornøyd. Dessverre er de litt lange til meg, så er litt usikker på om jeg skal beholde dem eller gi de bort.

De nye prosjektene er sjalet Nessie som Pakkalakka på Norsk strikkeforum har spredt i herdig. Hadde tilfeldigvis litt Sandnes mini Palett som jeg gjerne skulle ha brukt til noe, så tenkte at det passet perfekt. Ellers har jeg et stort prosjekt på gang. Skal nemlig strikke meg kjole. Den skal strikkes på pinne 2,5 og 3, så er redd det vil ta litt tid. Mønsteret er fra Rauma og jeg synes den ser riktig så fin ut.
Strikkes i Rauma finull i to blånyanser. Tror den blir riktig så fin! Større bilde av modellen kan sees her.

7 kommentarer:

 1. Hehe, Pakkalakka klarer visst å få de fleste ut på glattisen. Flotte prosjekter, og fine sokker.

  SvarSlett
 2. Hvem? Jeg? *engleblikk* hihi ;-) Såååå misunnelig på Rauma-kjolen!!

  SvarSlett
 3. He, he! Den skal nå bli ferdig også, Pakkalakka. :) Men synes den ser flott ut! Pakkalakke er en liten luring ja, men så lenge det er så fine prosjekter blir jeg gladelig med ut på glattisen. :)

  SvarSlett
 4. Den kjolen tror jeg blir riktig så pen :)
  Skal du ha den med deg på treffet?
  Er nyskjerrig på mønster og garn..hehe..!

  SvarSlett
 5. Tar den nok med meg på treffet, Monica Therese. Håper jeg har kommet litt på vei da, så dere ser hva det skal bli. :)

  SvarSlett
 6. Ikke så lur, bare litt - engasjert? *knis* måtte bare innom igjen og titte - for joda, du er begynt å spinne også! Jøss! Fått det til og all tingen jo :) (ble visst litt borte for meg da jeg så kjolen ;-) )

  SvarSlett
 7. Åh,så bra da!!
  Syntes foresten at hånd-teinen din var helt nydelig!
  Og du er jo superflink som har spunnet 10 meter garn for hånd!!

  SvarSlett