søndag 13. februar 2011

Siste måneds hendelser....

I det siste har tiden gått så fort. Føles ikke som om jeg har tiden til å sette meg ned å slappe av. Men litt strikking og hekling har det nå blitt tid til. Har også spunnet ferdig en hespe som jeg faktisk kan bruke til noe. De siste ukene har jeg vært i praksis, noe som er vidunderlig. I begynnelsen av måneden kom nyheten fra Kunnskapsdepartementet om at 3 av 4 statlige skoler for hørselshemmede skal legges ned. Derfor har den siste uken gått til planlegging av demonstrasjon. I går var den store dagen og jeg må si at det var helt fantastisk å se mange mennesker samlet for en så flott sak. Hvis du vil støtte saken, blir jeg veldig takknemlig for at du signerer underskriftskampanjen vår her.

Men over til håndarbeidet. Først ut var at hespen av nydelig merino ull og silke ble ferdig. Det er et to-trådsgarn som veier 46 gram og er ca 135 meter langt. Det er litt mer ujevnt enn jeg kanskje skulle ønske, men er allikevel veldig fornøyd med dette garnet. Tenker å strikke et sjal av dette. Hvis jeg ikke har nok garn, må jeg jo bare spinne mer! :) 


Jeg er i praksis og har forstått at det er vanlig å gi veilederene gaver på slutten av perioden. Dette så jeg som en gylden mulighet til å strikke opp litt av Alpaca-garnet mitt.
Først ut er en Slouched Tuva-hat. Ikke spesielt fornøyd med resultatet, men håper det blir bedre etter en vask og litt forsiktig blokking. Kanskje er den mye finere på hodet til mottakeren også. :)


Så strikket jeg Nalu-mitts (Ravelry) av Leila Raabe. Enkel oppskrift og pulsvantene er rålekre og gode på. Bildet yter ikke pulsvantene rettferdighet. De er gode og lette i alpaca og brukte kanskje et halvt nøste på et par. Oppskriften ligger her på norsk. OBS: Pdf...

Til den siste veilederen holder jeg på med et lite sjal etter denne oppskriften. Lett oppskrift som går fort å strikke. Er allerede forbi bølgene og begynte i går.

Siste jeg har laget er et bokmerke som jeg har siklet på lenge. Oppskriften er fra Virkveket og er riktig så søt. Mitt bokmerke har ikke fått ansikt enda,  men vi får se om jeg ikke har tålmodighet til å ordne det litt senere.


Vi holder også på med et bokprosjekt her i Sydnesgaten. Målet er å lese to skjønnlitterære bøker i måneden og jeg er allerede på min andre; Crash av Ballard. Når man setter i gang med slike prosjekter skjønner man hvor mange bøker man egentlig har. :)4 kommentarer:

 1. Så virkelig ut som en flott farve på det hespet!
  Bra du skal strikke noe til deg selv av det ;)

  Heldig veilederen din er som får så flott gave da!!

  SvarSlett
 2. Frekk bok. Jeg sier som forlagets konsulent: "This author is beyond psychiatric help. Do Not Publish!" Neida. Joda. Jada. Gleder meg til å lese etterpå :-D

  SvarSlett
 3. Tusen takk, Siri! Gleder meg til å strikke et sjal av det eller noe sånt.

  Veilederene ble veldig fornøyde med gavene og da er jo alt flott! :)

  SvarSlett
 4. Så fine pulsvarmere og lue! Og så lekkert garn du har spunnet.

  SvarSlett